Website design - Olmo Kramer
-
Landschappelijke inpassing Opstelterrein Uitgeest (2017)
In 2015 is door Land-id in samenwerking met Cultuurhistorische Projecten een Heritage Impact Assessment (HIA) gemaakt om de effecten te bepalen van een opstelterrein voor sprinters bij Uitgeest. De effecten bleken ‘matig negatief’. Er konden echter ook aanbevelingen worden gedaan om die effecten te verminderen. Inmiddels is een plan voor de landschappelijke inpassing van het opstelterrein opgesteld. Onder andere wordt voorgestel de randen van het terrein gedeeltelijk te beplanten met bomen en struiken. In opdracht van RHDHV heeft Marinus Kooiman aan het plan bijgedragen.
-
Verkenning Strategisch Linieperspectief (2017)
De Stelling van Amsterdam is sinds 1996 Werelderfgoed, de Nieuwe Hollandse Waterlinie is als zodanig genomineerd. Het is de bedoeling dat beide linies in 2019 één gecombineerde Werelderfgoed-site gaan vormen. Momenteel wordt daarvoor een aantal documenten opgesteld, onder andere een Nominatiedossier en een Managementplan. Ook is een Verkenning Linieperspectief 2030 opgesteld door Feddes/Olthof Landschapsarchitecten in samenwerking met Cultuurhistorische Projecten. De Verkenning zet een aantal toekomstlijnen (tot 2030) uit voor een duurzame instandhouding van de linies.
-
Vernieuwing J.U. Smitgemaal, Kinderdijk (2017)
Waterschap Rivierenland wil het J.U. Smitgemaal (1972) renoveren en gaan gebruiken voor voorlichting en educatie. Omdat het gebouw deel uitmaakt van Werelderfgoed Kinderdijk heeft Land-id een Heritage Impact Assessment (HIA) opgesteld, waarin de effecten op de kwaliteiten van het werelderfgoed zijn geanalyseerd. Cultuurhistorische Projecten werkte mee aan de HIA. Het plan is momenteel opgeschort.
-
Heritage Impact Assessment (HIA) Uitgeest (2015)
ProRail wil bij Uitgeest een opstelterrein voor sprinters aanleggen, de Provincie Noord-Holland is van plan een verbinding te maken tussen de A8 en de A9. Het gebied waar beide plannen zich afspelen ligt binnen het werelderfgoed Stelling van Amsterdam. De vraag is dan of en zo ja in welke mate er universele waarden door de plannen worden aangetast. Om daar zicht op te krijgen hebben land-id en Cultuurhistorische Projecten voor beide projecten een Heritage Impact Assessment (HIA) opgesteld.
-
Managementplan Werelderfgoed Kinderdijk (2015)
Land-id heeft in samenwerking met Cultuurhistorische Projecten het Managementplan Werelderfgoed Kinderdijk opgesteld, waarin beschreven wordt hoe de universele waarden van molencomplex Kinderdijk in stand gehouden kunnen worden en welke aandachts- en verbeterpunten er zijn. In april 2015 is het Managementplan afgerond.
-
Heritage Impact Assessment windturbines Nedstaal (2014)
Het terrein van Nedstaal bij Alblasserdam is enkele jaren geleden aangewezen als zoeklocatie voor windenergie. Geeft dat verstorende visuele effecten op Werelderfgoed Kinderdijk? In de Heritage Impact Assessment (HIA) wordt deze vraag beantwoord .
-
Heritage Impact Assessment Nieuwe Hollandse Waterlinie/Lekkanaal (2013)
Wat zijn de gevolgen van de aanleg van een sluis en de verbreding van het Lekkanaal in relatie tot de nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie als Werelderfgoed?. Om de aard van de effecten scherp te krijgen, heeft Land-id samen met Marinus Kooiman een Heritage Impact Assessment opgesteld.